fredag 10 september 2010

Politik är inget. Utstrålning och arvsynd allt!

http://www.dn.se/nyheter/valet2010/majoritet-av-valjarna-ger-alliansen-sitt-stod-1.1168122
http://aftonbladet.se/nyheter/valet2010/article7757770.ab
http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2129353/har-firar-de-nya-succesiffrorna
För dig som inte förstår så ska jag förklara. Politik handlar inte om politik. Och har inte gjort det sedan slutet på 1990-talet.
Undar du hur det kan komma sig? Varför leder Alliansen?
Mot bakgrund av de snart fyra år som gått så är det egentligen märkligt att de gör det kan tänkas. Svenskar har alltid varit solidariska med sina medmänniskor. Till nu. Trots skräck exempel efter skräck exempel på hur de Neokonservativa borgarna förstört livet för tusentals människor och att hela deras regeringstid inleddes med att flera fick avgå i olika skandaler verkar ingen se idag. Jag har fått det bättre faktiskt. Lägre skatt så jag tackar. Men samtidigt när jag ser över min svullbuk och ser alla som farit så illa så känns det inte lika bra. Men champangen dövar gott.
De har sålt ut kassakor som systembolaget och privatiserat Apoteket, endast för kortsiktiga vinster. Samtidigt som det gör att folk inte kan hämta ut sina mediciner. Men smakar det så kostar det. I alla fall så kostar det, för andra, och det är det viktigaste.
Men varför leder alliansen? Jo, Mona och Ohly är svaret. S har en partiledare som totalt saknar karisma och som talar tyst och långsamt och är så genomtråkig. Hon är "tant" 20år för tidigt. Hon inger inte förtroende eller styrka. Hade velat haft Olof Palme tillbaka. Med honom dog S. Vad som behövs är någon som utstrålar energi och vilja. Och en hel del "jävlarihelvete". Det gör inte Mona.
Ohly då? Kort sagt, arvssynd. Sovjet helt enkelt. Komunismen är i sig inte ond, men Sovjet gjorde den ond. Tillsammans med en STOR potion västerlänsk media och skräck för ryssen.
Blått är ett glatt gäng som är positiva och "livliga" och vinner sympatier på så vis. Man vet innerst inne att de vi sko de som redan har, men man ser till ytan igen och tror på dem, igen.
Snart har vi inte 8-9 partier utan två. Med kanske ett eller två partier som lever i perferin MP och SD.
MP förresten, enda pariet med en riktigt het kandidat för framtidens politiker modell USA. Alltid energisk och hela tiden "på G".
SD? Arvssynd. Hade inte Adolf gjort som han gjorde hade nog SD haft 10-15% mer att komma med antagligen. SD är inte nazister eller rasister utan uniform. De finns i bolagsledningarna fortfarande, men det är en generationsfråga. SD är inte VAM eller Front, utan en demokratiskt och patriotiskt parti med en ideologi som värnar om Sverige och den svenska. Men, de bär liksom V på arvssynd.

Inga kommentarer: