tisdag 12 januari 2010

Kvotering är väl inte jämnlikt eller demokratiskt

http://www.dn.se/opinion/debatt/positiv-sarbehandling-pa-hogskolan-avskaffas-1.1025168
http://www.aftonbladet.se/wendela/article6412765.ab
Att sätta ihop orden positiv och särbehandling är en omöjlighet. Alla idag ropar ju efter rättvisa och demokrati, alla ska få göra vad de vill, få det de vill ha, utan att behöva anstränga sig så att vi har något som kallas positiv särbehandling är en motsägelse, abslout.
Vi vill ju gärna se att tjejer blir kvoterande in på utbildningar/jobb som är mansdominerade. Även om de inte alls skulle vara kvalificerade. Detta är ju helt klart absurt och sjukt på alla sätt och vis. Och samma sak gäller när killar utsätts för samma behandling.
I en demokrati så ska inte kvotering existera. Prestation är den enda faktorn som skall tas i anspråk. Vill man grotta ner sig i detaljer, höja frågan till höjder av nästan bibliska mått och göra det oerhört komplicerat, vilket många vill idag, så blir detta en svår fråga, men det är det inte. Svaret och lösningen på detta är: Kvotering är alltid fel. Oavsett vem som får fördelar eller nacktdelar med det. Så det är ett bra beslut om det drivs igenom. För allas skull och för utvecklingens skull måste detta som så många (kvinnor) ser som en rättighet försvinna, för alltid.

1 kommentar:

Anonym sa...

En svart dag för jämställdheten.
Nu regerar feminismen och svart på vitt får vi se att den innebär att
endast kvinnor kan gynnas.