torsdag 7 januari 2010

Alla barn borde INTE födas!


http://aftonbladet.se/wendela/barn/article6389334.ab

Malin Wollin gillar jag att läsa faktiskt. Mycket intressanta saker hon tar upp,även om jag inte håller med om allt. Vad det gäller denna artikel så ska man inte göra det för komplicerat egentligen. Det är ganska grundläggande.

Här kommer en enkel lista på rätt och fel när det gäller att skaffa barn.

  1. Om båda vill ha barnet, inga problem.
  2. Om kvinnan inte vill ha barnet men mannen vill. Kvinnan har tyvärr sista ordet där.
  3. Om kvinnan vill ha barnet men inte mannen, så ska det vara mannens rätt att totalt slippa all kontakt eller koppling till barnet alls. Juridiskt, ekonomiskt eller släktmässigt.
  4. Folk som inte kan ta hand om barn, ska inte få skaffa barn. "Pundare" är svårt att avgöra vart gränsen går, men förståndshandikappade som inte kan ta vara på sig själva alls, men ofta lyckas de ha sex, ska inte får skaffa barn. Varför? För barnets skull. Man kan inte låta människor skaffa barn med motiveringen "de är så många som vill adoptera". Sterilisering är tyvärr det enda rätta här.
  5. Det är båda killens och tjejens "fel" om hon blir gravid. Bådas ansvar.

Enkelt va? Ingen idé att köra det mer invecklat och krångligt än det är. Så djupa och komplicerade är inte vi människor, även om vi vill försöka få det att verka som det. Vi äter, skiter, sover och förökar oss. Varken mer eller mindre. Precis som alla andra levande ting på denna planet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Skönt med lite uppriktighet i pk-hyckleriets hemland.

göran johansson

Patric sa...

Håller med om punkt 1,2,5

När det gäller punkt 3 så håller jag med dig, men mannen måste då skriftligen lämna in sitt avsägande innan graviditetsvecka ~18 så att kvinnan har chans till abort om hon skulle önska detta snarare än att ta hand om barnet själv. Att som man komma i vecka 35 och ångra sig, och lämna den blivande mamman i sticket, fungerar inte.

Punkt 4 är svår och jag tycker du gör det lite väl svart på vitt. Att gå in och bestämma vilka som ska få skaffa barn eller inte är väldigt inhumant enligt mig. Men samtidigt kan det självklart vara inhumant mot barnet att låta det födas - men det är väl så det är. Way of life..

BackwallNet sa...

Tack. Trevligt med "medhåll" och bra komentarer...
Vad är pk dock undrar jag... =)