torsdag 7 januari 2010

2009 och 2010

http://aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article6388853.ab
Hur kan man sammanfatta 2009?
Inte varit ett riktigt bra år globalt sett kanske? För oss i Sverige så har ju arbetslösheten och moderaterna slagit hårt mot människorna i samhället. Det gen globala ekonomin påbörjade såg moderaterna till att fullborda genom att krossa människa efter människa. Ser med glädje fram emot september 2010. Då ska de köras ut... trevligt...
Men annars har 2009 varit ett bra år egentligen över hela världen. I alla fall inte värre än det brukar. Lite sjukdomar, krig osv... Men så är det ju varje år. Tidningarna skrämmer oss för diverse saker, USA startar krig omotiverat och dödar oskyldiga, Ryssland anklagas av väst för att vara värdens onska osv... Inget nytt.
Mitt 2009 har varit bra. Lite mer turbulent än vanligt men totalt sett har jag ett bra liv med min fru. Åkte utomlands fyra gånger, åt och drack gott, jobbade hårt, levde gott.
Det värsta man nam säga om 2009 är detta ständigt pågående klagandet och gnällandet från folk som tycker det är jobbigt att jobba 40timmar i veckan, de som påstår att de inte kan arbeta för det mår dåligt mentalt "psykiska problem" kallas det. Lathet är den vanliga termen på det. Bönder, jägare, gamla, unga, invandrare, utvandrare, HBT folk osv... gnäll och åter gnäll. Ingen kan vara nöjd med det de har. Att behöva göra ett ärligt handtag själv är ett misslyckande anser många. Nej, sitta på arslet och lyfta bidrag och ringa till tidningen och gnälla för att man inte fick jobbet som klinikchef för man är invandrare, men inte kan svenska, och språkprov är ju kränkande, att bussen inte längre går ut till sjumila skogen varje timme i fall någon i familjen Svensson skulle vilja åka in till stan med sina indolenta barn. En Tiina R som menar på att det är synd om HBT personer för att...???? Varför? Kanske får svaret 2010? Man ser på TV hur en invandrartjej i en slags ansiktsmask som gör att hon ser ut som en bödel från medeltiden beklagar sig över att hon inte får jobba på dagis, trots att alla barnen inte blir rädda för henne.
Detta lägger TV en timme på. Fast det är bättre än dokusåporna i alla fall.
Vi får hoppas att 2010 blir så mycket värre för oss! Så att folk inser att uppskatta det dom har. Sluta kräva mer och mer. Alla kan inte vara kungar samtidigt. Man kan inte äga allt, och du som individ är Inte viktigast av allt.

Inga kommentarer: