måndag 11 augusti 2008

Bojkotta nästa OS! Vancouver 2010



Eftersom det är poppis nu att bojkotta nu av alla möjliga orsaker. OS, Fotbolls VM etc...

Så jag tänkte lägga fram lite fakta, som finns till hands för att ni som är emot allt och saknar verklighetsförankring, till nästa OS så ni enkelt kan bojkotta det med...
Vi börjar med Vancouver OS 2010 i Kanada.


"Mellan 1870 och 1970 tvingades omkring 150 000 indian- och inuitbarn i Kanada in i internatskolor med avsikt att assimilera dem i den västerländska kulturen och utplåna deras egen kultur.
Många av barnen har senare sagt att de blev utsatta för misshandel och sexuella övergrepp på internatskolorna.
Kanadas regering ber urfolken om förlåtelse för den skada som de har åsamkats, sa premiärminister Harper i ett tal inför det kanadensiska parlamentet."

Okej han ber om ursäkt, men är den ärlig? Räcker det?
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?artikel=2128588

Vidare om Kanada:
"Fysisk kvinnors missbruk definieras som har drabbats, slapped, sparkas, eller annat fysiskt sårad av en manlig partner eller ex-partner. kvinnor övergrepp som sker dagligen, utan respekt för kvinnans ålder, ras läggning, etnisk grupp, socioekonomisk status, civilstånd, religion eller sexualitet. Men sin unga kvinnor i åldersgruppen 18-25 som ofta löper störst risk för missbruk av män, som i de flesta fall känner sig skrämmas av kraften hos kvinnan. det skulle vara viktigt att notera att vid denna tidpunkt kvinnors missbruk inte är en hälsofråga, men det är allt växer sig folkhälsa och social oro. det skulle vara trist att konstatera att över 25 av 100 kvinnor i Kanadas erfarenheter kvinna missbruk av sin nuvarande eller tidigare äktenskap partner sedan den tid de når en punkt när de kan träda i en relation. någon som har ställts inför kvinna missbruk slut upp med en kombination av negativa fysiska, emotionella och psykiska hälsoproblem som bara kan lösas genom en läkare. "
Kanadickerna gör ju helt klart för lite för att stävja kvinnovåldet!
http://artiklar.ecspace.eu/referens-och-utbildning/varfor-kvinnor-overgrepp-i-kanada-maste-stoppas-nu.html
Kanada ligger om jag inte misstarmig på första plats när det gäller våldtäkt. (?)

"Quebecs självständighetsrörelse har drivit igenom två folkomröstningar (1980 och 1995) om självständighet eller autonomi för provinsen, men utan att lyckas vinna tillräckligt stöd. 1997 beslutade Kanadas högsta domstol att ensidigt utträde inte var författningsenligt."
http://sv.wikipedia.org/wiki/Kanada#Historia

AHA! Emot demokrati!

Har ni tänkt på deras engelska? Är den Okej?

Och vad har de släppt ifrån sig? Pamela Andersson, Neve Campbell, Mike Myers, MArtin Short mfl... Är det ett land som ska representera OS? OK, en del hockey spelare, Celine Dion mfl. kommer också från Kanada men i alla fall... Så ska verkligen Kanada få hålla i ett OS igen?



3 kommentarer:

Anonym sa...

Det är klart att dom ska få! Du nämde ju sjäv Celine Dion, och hon ska sjunga på invigningen! Celine Dion är min idol.(det är därför jag vet det)

BackwallNet sa...

OK, för Celine Dions skull då... =)

Anonym sa...

Hon sjöng inte...