onsdag 7 oktober 2009

Detta är sjuka barn...

http://aftonbladet.se/wendela/barn/article5910159.ab

... nja, men, detta kommer inte från barnen. Detta är föräldrarnas (troligen mammans) hysteriska och otäcka ideal. Otäcka så till vida att killar får inte vara killar och tjejer inte vara tjejer i deras värld. Så fånigt!Klart man inte tar feminister eller deras kamp på allvar. Lika lön för samma arbete är en sak, men detta är ju bara fånigt. Igen!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag slussades till din sida via en annan blogg där du lämnat en kommentar om den länkade artikeln och könsroller i övrigt.

Ursprungligen gick jag mest in på din sida för att se om du var ett skämt eller inte. Men efter att ha läst flera av dina andra inlägg väcktes en himla massa andra frågor och tankar till liv. Bland annat en teori om att du måste vara något av följande: a) en bitter gubbe som lämnats av sin fru för en yngre hunk till man med värderingar som härstammar från en epok yngre än stenåldern, b) en tonårskille som inte vet bättre än att hävda sig genom att påstå att alla uppmaningar om att det är fel med könsbehäftade roller är töntigt, c) en kvarleva från stenåldern eller c) en taliban.

Tacksam för svar!

BackwallNet sa...

Hmmm....
A: Stämmer inte. Jag är den "hunken". Och är ung.
B: Stämmer inte heller. Dock är det "töntigt" eller "sjukligt" att försöka att få allt, velkligen allt, könsneutralt. Vi är killar och vi är tjejer. Vi ÄR olika. Det finns killar som är mer "tjejiga" och tjejer som är mer "manliga" absolut, inget fel idet. Men det skall inte tvingas på, denna könsneutrala jakt som pågår saknar alla propotioner och fyller ingen funktion över huvudtaget. Som tur är så är ni ett fåtal som verkligen går så långt som du gör i din tro att vi inte är eller borde i alla fall inte vara olika.
C: Nej, men jag lever i verkligheten. Verkligheten är att det finns män och det finns kvinnor. Dessa två typer är och ska få vara olika. De flesta vill ha det så, och med lite fakta i din hand så bör du också se att det är så av naturen. Politiker och dagdrivare som har tråkigt verkar göra allt för att försöka få lite spånning i tillvaron. Men den kraften och energin borde läggas på något viktigt istället.
D: (förmodar du menad D och inte C igen) Absolut inte taliban. Tycker inte om deras syn på kvinnor eller på samhället i stort heller. Dock anser de ju att män är män och kvinnor är kvinnor. Så där håller jag med dem. Men kvinnor ska stå på samma "nivå" som mannen. Ite vara för mer än mannen, och inte heller mindre så att säga.
Förstår du nu stt det inte var ett skämt?
Det är synd om barnen i artikeln.
Ska jag gissa på vad du är då?
Du politisk aktiv. Kommer från en trasig familj. Eller en oerhört överbeskyddande familj. Du anser att det är fel att det är mannen som "tar" kvinnan under sex. Killar ska sitta på toaletten för att det gör kvinnor. Du anser att Sverige är ett dåligt och ojämliktland. Du anser att alla män är djur, invandrare oskyldiga och du tycker Ung Vänster är det bästa som hänt politiken i modern tid. Du anser också att all svensk historia är pinsam och vi borde skämmas äver allt som är "svenskt".
Stämmer ganska bra va?

Anonym sa...

Jag är och har aldrig intresserat mig för politik och min familj är vare sig trasig eller bär tendenser av att vara överbeskyddande. Dina åsikter om vad en kvinna som tycker illa om behäftade könsroller anser om sex, visar inte bara att du är en extremt stereotyp varelse som ser allt svart eller vitt, utan förmodligen också bär på något slags mindervärdeskomplex eftersom att du överhuvudtaget funderat över vem som ska "ta" vem under en sexakt.

Jag har inget emot att killar kissar stående. Eller för den delen att de sitter ner när de kissar. Skulle det ena göra en kille mera manlig än det andra? Jag förstår inte.

Sverige är ett extremt bra land att leva i och förmodligen ett av de mer jämlika länderna i världen. Jag håller med om att huruvida flickor klär sig i rosa och pojkar i blått, vare sig gör från eller till för jämställdheten som den ser ut idag. Men det är inte det debatten i tidningsartikeln handlar om. Du har missförstått. Hela diskussionen handlar om att man inte ska tvingas in i ett fack bara för att man är pojke eller flicka. Det kan tyckas vara en trivial grej att ens diskutera, men alla som gått klart en större utbildning är grundskolan förstår att jämställdhet är en socialt, historiskt och kulturellt betingad sak. För frågan om man primärt bemöts som en individ eller en man respektive kvinna är det avgörande vilka roller vi befäster hos våra barn. Jag hoppas att du förstår lite bättre nu. Det är inte alltid lätt...

Att du här tar upp invandrare och huruvida de är "oskyldiga" eller inte, befäster ytterligare min uppfattning av dig som en bitter, stackars människa som varje dag tvingas leva med starka känslor av mental underlägsenhet. Och nej, svensk historia är inte pinsam någonstans och man ska absolut inte skämmas över allt som är svenskt. Snarare precis tvärtom. Hade dina åsikter, vilka du talat dig varm för i bloggen utan att riktigt ro i land varför du tycker som du tycker eller i övrigt lyckas övertyga, varit gemene mans, hade man dock behövt skämmas. Mycket.

BackwallNet sa...

Oj vad du skriver.
Jag trodde att eftersom du hoppade på mig med olika alternativ som jag borde vara för att tycka som jag gör så var det ju tvunget enligt dig att det var något fel på mig. När jag sedan gör en liknande mot dig så är det jag som får skit för det? Du verkar inte alls tycka att den leken var kul. Nog om det.
Det verkar som vi, du och jag i stora drag tycker like. Men inte alls. Och det är ju bra egentligen. Jag har den förankring i verkligheten och snarare en mental överlägsenhet gentemot många som anser att "all" som gör skillnad mellan manligt och kvinnligt är av ondo. Och detta med att killar ska sitta ner på toaletten och att det finns feminister som anser att det är "fel" att killen "tar" tjejen under samlag och som håller med Tiina R när hon säger att de kvinnor som har sex med män är könsförädare, faktiskt finns. Jag är helt på det klara vem som "tar" vem.
Jag är på intet vis steroetyp, men jag anser inte heller att allt som vi har i dag är fel och måste görändras, för att generalisera situationen i samhället något.
Dock ska jag ta dig på orden och i framtiden mer utförligt förklara varför jag anser vissa saker vara fel, och mina idéer och förslag är bättre. Vilket de flesta som har en åsikt anser.

Bobby sa...

Henrik, vad jag förstår så har du aldrig haft problem med de cementerade könsroller som florerar i dagens samhälle. Kanske passar du som hand i handske i din roll som man, och självklart trivs du då med det, och det ska du självklart få göra. Inget fel med det! Men vad du inte verkar ta i beaktning är att det inte är så för alla. ALLA passar inte in i dessa mallar för hur män och kvinnor ska vara. Visst är det skillnad mellan könen, men om man ser hur olika de skillnaderna ter sig i olika kulturer så kan vi ju i alla fall konstatera att de inte har med blått/rosa eller leksaker att göra. Manligt och kvinnligt betyder olika saker för olika människor. Vad JAG vill ha sagt är att jag inte vill förbjuda pojkar att ha blå kläder eller leka med bilar. Man gillar vad man gillar. Men om man som pojke hellre vill ha rosa kläder och leka med Barbie så ska det vara okej. Idag är det inte det. Vi har en samhällsattityd som fortfarande ser ner på pojkar som t.ex. vill leka med dockor. Det är där problemet ligger. Kvinnor och män får vara hur olika de vill, det skiter jag i, men vi måste sluta tuta i barn att man MÅSTE begränsa sig efter vilket kön man har. Ett lite mer öppet sinne, det är allt jag begär.

BackwallNet sa...

Bra sagt Bobby.
Man ska inte begränsa, men inte heller "framtvinga" att man ska vara lika. Det är min känsla och en slags andemening i denna och liknande mål.