lördag 1 augusti 2009

Pride ökar hatet

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/artikel_3291591.svd
http://aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/asapetersen/article5590462.ab
Okej, det kanske inte ökar hatet. Men det ger ingen HBT människa större chans i samhället så att säga. Vi skriver 2009 nu och fortfarande verkar media och HBT rörelsen tro att vi lever på 1700talet. Det EXISTERAR INTE någon HBT fobi eller hat i samhället som förr. Inte heller i den omfattning som media och vissa HBT vill göra gällande.
De flesta HBT personer har aldrig upplevt något hat eller fördomar. Dock finns en grupp som upplevt det och en grupp till som bara vill göra så gällande.
Dessa människor, som Tina R, kanske möte hat och fördommar. Då inte för att hon är flata, utan för att hon har sneda politiska värderingar och sprider en falsk bild av samhället.
För de HBT som är osäkra, sluta med Pride festivalen. Det gör er och alla som omfattas av HBT till en cirkus karneval och en liten kul grej, men inget att ta på allvar.
Sluta ta er själva på så stort allvar. Koppla av istället. Berätta din läggning om någon frågar. Det är inte fel "att vara som alla andra", dvs att springa runt och skrika jag är homo är lika opassande eller ovanligt som att springa runt och skrika jag är hetro. För övrigt skulle nog hetrokillen få mer skit och ilskna blickar än homokillen. Homokillen skulle bara vara en "kul grej", inget att ta på allvar. Och det är media, Tina och ni själva som HBT personer som avgör hur ni ska uppfattas.
Men någon HBT rasism finns inte kvar. Och skulle du finna något så är det på utdöende.

1 kommentar:

Anonym sa...

Förr hade man freaks på tivoli.Idag går de med i Pride tåget i ett försök att övertyga sig själva om att allt är normalt !!!.

Appaloosa