lördag 16 augusti 2008

Rasister överallt! Eller inte?

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/os2008/article3112844.ab

Visst är det underbart! Vi ser i väst världen rasister överallt. Minsta lilla antydan till att skämta om en grupp människor du inte ”tillhör”, en religion du inte tror på eller om ett land du inte bor i så ligger du bra till att bli kallad rasist. Är du lite känd är det ännu värre. Då tar det 30sek innan någon skriker rasist. Någon fåne känner sig kränkt och någon annan ”Rasar” i massmedia. Men vill väst världen skapa rasister så är det bara att fortsätta. Kunskap och kompromiss, förståelse, öppenhet och tolerans som skall finnas på båda sidor. Klart folk blir irriterade och mer fientligt inställda till andra kulturer och människor när man måste gå på tå runt dem. Vill verkligen invandrarna ha det så? Och hur många kineser tog illa upp egentligen över Spaniens bild?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tänk dig ett svenskt lag sponsrat av ett afrikanskt företag, som målar sina ansikten svarta och pressar ut läpparna för att likna "negerläppar", det hade nog aldrig fungerat.

Av någon besynnerlig anledning är det fortfarande besvärande okej att i tid och otid göra narr av asiater, som aldrig skulle avrit tänkbart när det gäller svarta etc.

BackwallNet sa...

Robban>> Du har en poäng i ditt tänk. Absolut